Min dotter kalas närmar sig så då passade jag på och göra kola kakor. 2 1/2 dl vetemjöl. 1/2 dl socker. 1 1/2 tsk vaniljsocker. 1/2 tsk bakpulver. 2 1/2 dl vetemjöl. 1/2 dl socker. 1 1/2 tsk vaniljsocker. 1/2 tsk bakpulver
Vill du ha ett recept på snabbakade och goda kakor så kan du baka dessa kokoskakor med nutella. Vill du ha ett recept på snabbakade och goda kakor så kan du baka dessa kokoskakor med nutella
Idag så har jag kokat choklad kola. Det betyder att du kyler ner nån tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten, och du kan forma till en kula
De glutenfria kokoskakorna blev väldigt uppskattade, särskilt garneringen. Efter att kokoskakorna doppats i mörk choklad, spritsar jag en spiral av vit choklad runtom
Chokladkola. Klä en mindre form med bakplåtspapper och häll försiktigt upp chokladkolasmeten i den. 2 1/2 dl strösocker. 1/2 dl kakao. 1 1/2 dl ljus sirap. 2 1/2 dl strösocker. 1/2 dl kakao. 1 1/2 dl ljus sirap
3 dl vetemjöl. 11,5 dl kokosflingor. 12 tsk bakpulver. 1150 g mjukt smör. 12 dl socker. 12 ägg. 11 dl mjölkTa ut smör och låt det bli rumsvarmt eller mjuka upp det i mikron i en bunke
Häll kola smeten på pajen/kakan och ställ in i kylen så att den får sätta en stund. En jätte god kola som du kan avända som fyllning på pajer och kakor
Receptet räcker till ca 25 stycken glutenfria kokoskakor med mjölkchokladgömma. 25 stycken rutor mjölkchoklad, 7-10 g/styck. Grädda kokoskakorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg
Tag av ifrån kastrullen och rör ner mjölkchoklad tills allt smält och det blir en jämn kola. Låt svalna och kallna i kyl någon timme innan kolan skärs upp i lagom stora bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.