Dela dumlekolorna och tryck i en bit dumlekola i gropen på kakan. Lägg bollarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och tryck till dem med botten på ett tsk mått
Förutom det så glömmer man matlådor i hallen eller på köksbänken, sätter sig på fel tåg eller missar att hoppa av vid rätt hållplats, och glömmer bort att slänga soporna i nedkastet i fastigheten utan tar med dem till tunnelbanan på väg till jobbet
Salta jordnötter är så himlans gott till den söta kolan (och chokladen). 2 dl jordnötter. Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. 2 dl jordnötter
Strö över jordnötterna och låt kolan sätta sig i rumstemperatur. Om jag måste välja en endaste kombo som är det bästa jag vet skulle det lätt bli choklad - kola - nötter
Kokos/vit choklad & kola/jordnöt. lite salta jordnötter. Båda är med mörk choklad som skal men har två olika fyllningar - kokos/vit choklad och kola/jordnöt
Lägg alla ingredienser, utom jordnötterna, i en kastrull. Smeten sjunker ihop i formarna när de tas ut, och då blir det en grop till den härliga kolasmeten
Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut kolan. När den svalnat klipper eller skär du kolan i bitar. 3 msk vaniljsocker eller kakao (beroende på om man vill ha mörk eller ljus kola)
Nu kan jag inte svara för vad ni andra blir glada av, men jag blir fullkomligt salig av denna underbara gudagåva…Vispa ihop en len chokladkräm och släng ned denna i en smäktande kolakaksbotten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.