Igår gjorde jag två saker som jag är stolt över - stekt makrill och stuvat - för första gången. ) Jag har tidigare visat och skrivit om kokta krabbklor, undervattensakvareller, sjöjungfruar och nu detta
4 750 g kokt, kall potatis (750 g motsvarar 8-10 st) 4 dl mjölk (3 %) 2 msk vetemjöl 1/2 msk smör eller margarin 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Nu har jag smugit upp för att göra frukost till far i huset - för andra dagen i rad. Kom på att jag har glömt ge er receptet från i torsdags då vi åt ugnstekt lax och jag serverade den till stuvadspenat
Avsluta med grädden och smaka av med salt och peppar, när du är nöjd så blanda i den kokta vitkålen. Servera med kokt potatis och om du vill senap (Lars och Oskar gillar det)
Ett litet tips jag tänkte ge er idag är just på stuvadspenat. Gör som så att du tinar hackad fryst spenat i kastrull tillsammans med en rejäl klick med smör på medelvärme tills den är tinad helt
Stuvade saker är väl inte det hetaste i LCHF-tider, men jag inte komma ifrån att det jag verkligen gillar stuvad mat (kanske inte snabbmakaroner men det är ju inte så gott överhuvudtaget)
Stuvadspenat är ju bara för gott. 400 g fryst bladspenat 1 dl grädde 1 dl cream fraiche 1 mindre vitlöksklyfta Herbamare och peppar efter smak Gör så här. Fräs spenaten så vattnet dunstar, tillsätt övriga ingredienser och låt […] 400 g fryst bladspenat
Tina och låt spenaten rinna av ordentligt. 26 E% 400 gram fryst bladspenat. 6 dl linser , svarta, kokta. Skär den i mindre bitar och värm i kastrull tillsammans med ostsåsen och linserna
Riv vitkålen med osthyvel eller mandolin, hacka spenat eller använd färdighackad. 4-6 port. Stuvad vitkål & spenat4-6 port. 200 g hackad spenat. Stek sedan vitlkål och spenat i rikligt med smör i ca 7-9 min tills dem släppt den mesta vattnet och fått fin färg. /Jimps 4-6 port. 200 g hackad spenat
Kokt potatis att steka. Servera falukorven med den stuvadespenaten och den stekta potatisen. Tina spenaten i en kastrull med lite matfett så det inte bränner fast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.