Ringla mörk chokladmed en liten sked över kokostopparnaoch låt stelna. 2 Rör ihop kokosflingor, smör, socker, ägg och apelsinskal (endast det orange) och låt stå 10 min. 3 Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma till toppar och grädda mitt i ugnen 10–15 min. 4 Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. 50 g mörk choklad
0,5 g saffran [1 förp]. 1 apelsin, rivet skal och lite saft. 200 g mörk choklad, smält. 50 g smör 0,5 g saffran [1 förp] 110 g ägg [2 st] 85 g strösocker [1 dl] 200 g kokosflingor [5,5 dl] 5 g vaniljsocker [0,5 msk] 1 apelsin, rivet skal och lite saft 200 g mörk choklad, smält
Låt topparna svalna och smält sedan lite choklad över vattenbad. Choklad. Självklart fick det även bli julgodis med kokos och i år blev det kokostoppar som jag smaksatte medsaffranoch apelsin, nomnom
Tycker det är så himla kul att baka småkakor och dessa klassiska kokostopparna valde jag att smaksätta med lite apelsin och garnera med mörk choklad för att få fram lite mer smak
Vit chokladochsaffran, sådär krämigt. Rör ner saffran i grädden och vispa det luftigt i en bunke och vispa äggen tills de blir ljust gula i en annan bunke
Den vita chokladenochsaffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsiner med stjärnanis och kanel
Min första jultårta är som en liten pralin med mina favorit chokladbottnar som är så där lagom fudgia, (jag lovar att det snart kommer lite nya recept på just chokladbottnar, men här passar just dessa), som sedan varvats med en mjuk saffranskrämoch lite lemon curd för att bryta av
Servera med grädde eller gräddglass. Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Blanda de torra ingredienserna, smält blockchokladen i en skål över vattenbad
Mortla saffranmed en sockerbit och rör ihop med smör, strösocker, vaniljsocker och sirap. Receptet innehöll både mörk och vit choklad, men jag har bara vit i och är jättenöjd med det
Denna saffranslängd toppas med ägg och pärlsocker. Det är en lättbakad vetelängd medsaffran men lite knepig att förklara, hoppas att ni förstår hur jag menar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.