Rör i hop chokladsmetenmed äggblandningen och häll i mjölet och blanda väl. En vit choklad kladdkaka med saffran som förutom att den är vansinnigt god dessutom är väldigt lätt att göra
Vit chokladoch saffran, sådär krämigt. Rör ner saffran i grädden och vispa det luftigt i en bunke och vispa äggen tills de blir ljust gula i en annan bunke
Den vita chokladenoch saffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsiner med stjärnanis och kanel
Min första jultårta är som en liten pralin med mina favorit chokladbottnar som är så där lagom fudgia, (jag lovar att det snart kommer lite nya recept på just chokladbottnar, men här passar just dessa), som sedan varvats med en mjuk saffranskräm och lite lemon curd för att bryta av
Servera med grädde eller gräddglass. Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Blanda de torra ingredienserna, smält blockchokladen i en skål över vattenbad
Denna saffranslängd toppas med ägg och pärlsocker. Det är en lättbakad vetelängd med saffran men lite knepig att förklara, hoppas att ni förstår hur jag menar
Att jag format dom runda är för att jag tycker att det är enkelt och vackert, men du kan lika gärna hälla smeten i en burk med bakplåtspapper och skära fyrkanter istället
Veganska kolakakor med saffran och vit choklad. Saffrankolasnittar med vit choklad. Det som är klart är att jag ska tillbringa kvällen på Söder med min vän Ann-Louise
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
Låt detta fräsa med en kort stund. Skölj och strimla purjon och fänkålen. Skala och hacka löken. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.