Smält smör i en stekpanna och stek kycklingfärsen. Rör i koriander på slutet och servera direkt. 1 burk kokosgrädde (eller kokosmjölk). 1 paprika, i bitar (en halv röd och en halv grön tog jag). Efter några minuter tillsätt den röda löken, kryddor och currypasta, fräs runt i ca 5-8 minuter. Häll i kokosgräddenoch låt puttra i 5 minuter. Tillsätt övriga grönsaker och puttra vidare i 5 minuter till
Tillsätt sen tomater, kokosmjölkoch salt och peppar. Dags för måndag igen och meat-free Monday. Det försöker vi och det är ju faktiskt enklare att komma ihåg det och få in vanan om man alltid gör det samma dag och därför är just ”meat-free Monday” så himla bra
Det blev en smakrik, kryddig och mustig vegogryta med pumpa, linser, tomat ochkokosmjölk. Jag förutspådde ju att det skulle bli mer pumpa, och här kommer det
Mycket smak blir det och då passar risnudlar som får en rejäl kyss av kokosmjölk mycket bra till. Det gör inget om de kallnar eftersom de ska få en extra omgång i kokosmjölk
Tillsätt ingefärssaft ochkokosgrädde, och mixa soppan helt slät. Renée Voltaires lantbuljongpulver har länge varit en favorit här hemma, och jag använder den till allt möjligt
Från kokosmjölken får han i sig nyttiga mellanlånga fettsyror som laurinsyra (finns naturligt i bröstmjölk), järn från linserna och C-vitamin, kalcium och ytterligare lite järn från sötpotatisen
Den här gången blev det en blomkål- och potatissoppa med gurkmeja ochkokosmjölk. I helgen har Maggan (Bagarbertan) och jag hållit i en surdegskurs igen och i vanlig ordning har jag ansvarat för maten
Krydda och rör till sist i kokosmjölken. Minsta möjliga ansträngning för energin, viljan, inspirationen och allt vad som behövs vill inte alls infinna sig
Mitt namn är Jonna och jag vill fylla mitt liv med så mycket glädje och kärlek som det bara går. Jag har fått diagnosen IBS vilket gör att jag måste anpassa mitt liv och ätande ganska mycket efter detta, men väljer att se det som en utmaning istället för att deppa ner mig i det
När pumpan, grönkålen och tofun börjar bli klara så ta fram en bunke – häll i den feta delen från kokosmjölkenoch vispa med en elvisp, tillsätt kesella och havssalt och vispa lite mer
Ikväll har jag stått i köket – igen – och bakat nyttigt gotte till mina kollegor. Till dessa kommer jag servera kokosgrädde som jag vispar lätt innan servering…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.