Tillsätt kokosmjölk, salt, peppar, koriander eller persilja, potatis och kikärtor. Indisk kikärtsgryta med kokos och garam masala4-5 portioner (eller fler om det är på en buffé)2 gula lökar, fint hackade1 röd chili, finhackad4 vitlöksklyftor, finhackade2 msk färsk riven ingefära1 msk rapsolja2 tsk gurkmeja1 msk garam masala1 burk krossade tomater à 500 g1 burk kokosmjölk, gärna lätt1 tsk salt1 krm svartpeppar1 dl hackad koriander eller persilja (undrar om inte jag missade detta. 1 burk kokosmjölk
Rör ner kanelen, gurkmejan, garam masala, curry och kardemummakärnor, låt fräsa en liten stund och ha sedan i tomatröran, kokosmjölken samt buljongtärningarna
4 4 port ris (eller annat gryn) 1 gul lök 380 g kikärter 400 ml kokosmjölk 4 tomater Att ha hemma 1 msk olja 1 msk curry 1 tsk spiskummin 1 vitlöksklyfta 1/2 msk majsstärkelse salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Ett lass med munkar fick det bli. Dessa blir verkligen som man tänker sig att de ska smaka. Som förr. Vintern är ju här och idag skulle de minsta åka skridskor på ishallen med skolan
The post Indisk Kikärtsgryta appeared first on VEGMAT. Indisk Kikärtsgryta (4 port. 5 msk kokosflingor. 1 burk kokosmjölk, ca 400 g. 1 burk kokosmjölk, ca 400 g
Grytor tillhör verkligen hösten och varför inte göra en god vegansk gryta. Denna luktade så himla gott när det stod och puttra och doften spred sig i köket
Häll i kokosmjölken. Denna enkla men mycket goda indonesiska kikärtsgryta rörde ihop häromdagen. Tyvärr har jag missat att skiva upp vart ifrån som jag har fått idén till detta recept, men receptet nedan är i alla fall min variant av denna smarriga, lättlagade, kikärtsgryta
En mustig och god gryta som kanske egentligen passar bäst en ruskig höstkväll men eftersom min sambo är galen i grytor av alla dess slag får jag väl stå ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.