4 port1st smördeg tomat/basilikaFyllning. 2dl röda linser3 ägg2 dl mjölk/yoghurt3 kvistar färsk timjan3 kvistar rosmarin1 tsk salt½ tsk grovmalen svartpeppar200g kidneybönor1 st gullök200g fetaost2 tomater½ dl riven ostTryck ut smördegen i en pajform och grädda på 200g någon minut
Mixa de krossade tomaterna och cashewnötterna med en mixerstav. Fräs löken, chilin och ingefäran i en stor kastrull med olja och pressa i vitlöken utan att det tar färg
Idén med en crock-pot är att man kan förbereda middagen på morgonen innan man går ut och sedan komma hem till en varm färdig middag lagad från grunden, så att man slipper stå och svänga ihop något snabbt när man är så hungrig att magen skriker
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (eller annat gryn) 1 gul lök 380 g kikärter 400 ml kokosmjölk 4 tomater Att ha hemma 1 msk olja 1 msk curry 1 tsk spiskummin 1 vitlöksklyfta 1/2 msk majsstärkelse salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Skär kycklingen i bitar och stek dem färdiga i en stekpanna med smör. Skala och hacka lök och vitlök, fräs i smör tillsammans med paprikabitar, ingefära, kummin och svartpeppar
Första rätten ut blev därför en Kikärtsgrytamed indiska smaker i Crock Pot. Här har jag fräst lök, vitlök, paprika och zucchini tillsammans med tomatpuré och kryddor i grytan på spisen
Jag hade siktet inställt på att göra en annan kryddig kikärtsgryta, med lime och chili, men ändrade mig när jag kom på att jag hade koreansk chilipasta i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.