Indonesisk kikärtsgryta
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Indonesisk kikärtsgryta
  • 4 - 5 portioner ½ msk rapsolja
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor 2 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 finhackad färsk chili
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 krm malen kanel
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • ½ tsk salt, eller efter smak
  • 1 burk kokosmjölk, ca 400 ml 200 g frysta haricots verts (gröna bönor), i bitar (jag brukar bryta dem i bitar medan de fortfarande är frysta)
  • 400 g kokta kikärtor (se här) alternativt 2 tetra eller 2 normalstora burkar konserverade kikärtor
  • 1 msk saft från pressad limefrukt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.