Lägg fläsket i en ugnsform med svålen neråt. Under tiden fläsket är i ugnen gör plommonsåsen. Skiva upp fläsket i skivor och servera med nykokt ris, sallad och toppa med salladslök
Rosa stekt ankbröst medknapriga tillbehör och en god rödvinssås, inget krångel bara gott. Skär upp ankan i halvcentimeters tjocka skivor och lägg upp på en tallrik tillsammans med rårakor och kantarelltoasten
Jag erbjöd mig att köpa med lite fika vilket fru A tyckte var en bra idé. Knaprig blåbär/hallonpaj. Väl hemma så började jag tänka att det är lättare att svänga ihop en paj med det jag har hemma än att ta bilen till Ica och halta in i affären
Blanda alla ingredienser och häll över kokande vatten. Låt svälla 15 minuter. Häll upp på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper över och tryck/ kavla ut tunt och jämt
Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på ankamed apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
1 dl tomatsås med basilikasmak. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper på och grädda i mitten av ugnen i 225 grader tills de har blivit gyllene och smördegen ser färdig ut. 1 dl tomatsås med basilikasmak
Börja med skinnsidan, stek den knaprig. Ankamed apelsinsås – Canard a l’orange – är en sådan rätt. Jag svängde förbi en välsorterad mataffär och kom ut med ankbröst i matkassen
Gnid in ankan ordentligt med marinaden. Putsa och snitta ankan på alla köttdelar. Stek ankan i stekgryta i mitten av ugnen i 6 timmar på 125°C. 1 hel anka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.