Stek nötfärsen i olivolja, när den fått färg tillsätter du kryddmixen och tomatpuren, låt fräsa. Tillsätt de övriga ingredienserna och smaka av medsaltoch limesaft
Hetta upp olivolja i en teflonpanna. Smaka av medsaltochsvartpeppar samt eventuellt mer citronsaft. Tilsammans med morot ochäpple skapade dessa en smak som helt enkelt blev något annat
Blanda allt ochservera till t. grillad lax, klyftpotatis/ris och sallad. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Vi hade grillade kycklingdelar när vi åt såsen första gången, men sedan dess har vi haft den till både lax, räkor och grillat lamm och den har passat precis lika bra där
fräs löken och vitlöken i olivoljanoch vänd ner tomatpuren. Om du har en fritös så fritera gärna lite kokt färskpotatis och krydda medhavssaltoch lite chilipeppar, hur gott som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.