5 kg revbensspjäll. Lägg spjället i en kastrull. Tillsätt buljongen och låt det koka upp. Skumma av. Låt spjället koka ca 1 timme eller tills det att spjället lätt släpper från en gaffel som sticks i
Följer man Taylors råd får man dessutom klassiska rätter på matbordet varje dag och hela veckan. Berättandet sker i jag-form och bilder och layout är förvisso snyggt men – svartvita bilder på Taylor lagandes mat i förgrunden och ett gäng vänner som hugger in på buffébordet i bakgrunden, samt söta men allvarsamma barn som provsmakar av det goda – kan knappast anklagas för att vara innovativt
Gnid in kambenen med grillkrydda och grilla under lock i 20 minuter. Vänd några gånger under tiden. Blanda ingredienserna till glazen och pensla benen på båda sidor
En styck kontakt pluggades in i eluttaget och på gallret över elslingorna la vi revben som penslats i en härligt god grillsås, en sås som vi lagat till några gånger tidigare och verkligen gillar skarpt
Blanda en marinad på ketchup, vatten, honung, grillkrydda och dra av rosmarin bladen, blanda väl, lägg i revbenen och se till att de får marinaden runt om
Så därför får ni åter igen ta del av det ena som handlade om grilladerevben och bönröra. Pensla revbenen med såsen och lägg dom på grillen eller i ugnen
Gjorde så himla goda grilladerevben häromdagen som var super enkla dessutom. Lägg i ca 1,5 kg (för 2 per) råa tunna revben och koka dessa i ca 40 min. 1 dl tomatpuré3 msk vatten0,5 dl rapsolja (eller liknande)1 dl honung 2 tsk chilipulver2 tsk ingefära2 klyftor pressad vitlök2 krm salt2 krm vitpeppar eller svartpeppar0,5 dl soja kinesiskBlanda samman ingredienserna och när revbenen svalnat något marinera dem i en påse tills det är dax att lägga dem på grillen
det gick rätt fort, både att komma ner i vattnet – och att komma upp igen. Jag tycker det blir bäst om syran verkligen bryter av smaken – alltså när det är ganska mycket vinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.