Varva sillen med skivad röd lök eller skivad purjolök och häll på lagen. Låt den inlagdasillen stå och dra i 1-2 dygn. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 0
Stektsill och potatismos. Varva den stekta fisken, gärna varm med löken och klippt persilja/dill. Jag köper gärna lite mer sill åt gången och passar på att lägga in i ättika oxså
Tina strömmingen i kylskåpet under natten. Vänd strömmingsfileerna i mjöl, ägg och ströbröd. Stek dem på medelvärme, i riktigt smör tills de blir fint gyllenbruna på bägge sidor (majsströbröd gör att filéerna blir något gulare i färgen)
Grunden till inlagdsill är en lag kokt på ättika, socker och vatten. Något som är väldigt enkelt och som du kan imponera med på julbordet, är att lägga in din egna sill
Idag får du mitt bästa recept på inlagdsill. Julsill. Sötningen påverkar inte hållbarheten på inläggningen, salt sillinlagd i ättikssprit behöver inte den höga halt socker för att hålla sig som vi vant oss vid
1 förp Abba inläggningssill. 11 förp Abba inläggningssill 0,5 dl ättiksprit 1,5 dl vatten 2 dl socker 0,5 tsk vitpeppar, krossad 1 rödlök 0,5 äpple 2-3 msk pepparrot, riven 1 dl lingonSkölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Varva sillen och lagen i en burk och låt stå och dra i kylen i 1-2 dygn
4 1 rödlök 1 morot 3 dl vatten 5 cm purjolök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 1 lagerblad 10 kryddpepparkorn 1 förp inläggningssill à ca 400 g Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Detta är en rätt som min mamma Wera alltid gjorde när vi hade stekt makrill över. Stek makrillen i rikligt med smör tills den är genomstekt och har fin färg
Jag har haft flera recept inne på ugnsstektSill med Löksås , här en annan variant med Purjolökssås. Alosa Caspia som är en släkting till vår Ishavssill, men som lever i Medelhavet och Kaspiska havet
Vanlig inlagdsill med en skvätt Skåne. Nu är årets sillinläggningar klara. Blåbärssill. Utöver sillen går det åt en liten morot, rödlök, purjolök och senapsfrön
Lite dill- och senapsfyllning, vända dem i rågmjöl och till sist stekta i rikligt med smör. Ni vet, strömmingarna med de killande benen, är numera utan killande
Skölj sillen i kallt vatten och låt den rinna av. 600 g sillfilé, urvattnad1dl grovt rågmjölsmör 1 stor gul lök1 msk mjöl3 dl grädde1 dl mjölkPersiljaGör så här. Vänd sillfiléerna i rågmjölet och stek dem på medelvärme 3-4 minuter per sida. Lämna en kommentar 600 g sillfilé
Häll lagen från sillen, spola i kallt vatten i sil och låt filéerna rinna av. Låt sillen stå kallt i 2 dygn. 2 brk (à 420 g) urvattnad inläggningssill (jag brukar ta 3 burkar)
Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Varva sillen med grönsakerna i en burk. 1 förpackning inläggningssill á 420 g 5 sockerärtor2 sparris, i bitar5 rädisor, skivade½ rödlök, skivad½ morot, skivad
Skär sillen i lagoma bitar. Varva morötter, sill, rödlök, purjo och kryddpeppar i krukan/burken och häll över den kalla citronlagen, låt stå i kylen i två dygn, sedan är sillen klar att avnjutas
Skölj av och panera sillfiléerna i ströbrödet och ställ åt sidan. 4 salta, urvattnade sillfiléer (finns att köpa urvattnade och klara). Lägg i sillfiléerna och stek cirka 2 minuter på varje sida på medelvärme. 4 salta, urvattnade sillfiléer (finns att köpa urvattnade och klara)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.