husmanskost

husmanskost

Rimmad oxbringa med pepparrotssås

Rimmad oxbringa med pepparrotssås

En lite finare husmanskost. Det här är vackert. För mig som foodie är detta något som jag ser på närmast pornografiskt
Rotmos och fläsklägg

Rotmos och fläsklägg

1. Lägg fläskläggen i en djup kastrull och täck med vatten. Tillsätt kryddor och lök och sjud under lock minst 2 timmar eller tills köttet lätt faller av benet
Pytt i panna

Pytt i panna

Ingredienser Portioner. 4 1200 g stor potatis 3 stora gula lökar 600 g stekt eller kokt kött och korv 3 msk olja 3 msk smör salt och svartpeppar 1 kruka persilja Till servering stekt ägg inlagda rödbetor saltgurka Lägg till i inköpslistan
Janssons frestelse, Per Morbergs recept

Janssons frestelse, Per Morbergs recept

Värm ugnen till 225 grader. Skala och skär potatis i fina strimlor. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg
Gyllene kålpudding

Gyllene kålpudding

Finstrimla kålen och koka den med 2 deciliter vatten i en kastrull tills den har mjuknat, cirka 15 minuter
Falukorv med rotmos

Falukorv med rotmos

Rotmos. Skala och skär rotfrukter (kålrot och morot) i grova bitar ca 2x2 cm stora. Lägg i en kastrull. Häll på vatten
Rotmos

Rotmos

6 port. 2 kålrötter. 4 stora morötter. 7 medelstora potatisar. Vatten så det täcker allt. 2 grönsaksbuljong, tärning
Fläskägg med rotmos

Fläskägg med rotmos

Be att få läggen knäckt och fråga samtidigt om den behöver vattenläggas innan kokningen. Lägg den i en gryta och häll på så mycket vatten att det täcker läggen
Kålpudding

Kålpudding

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda köttfärsen med vatten, salt och peppar till en lös smet. Ta bort de yttre bladen på kålen och släng dem
Ungersk låda

Ungersk låda

Skala och skiva löken och fräs den mjuk i smör. Skiva korven och stek den. Skala och skiva potatisen. Skiva tomater och ägg