8 1 paket torkade brunabönor (à 500 g) 1 1/2 l vatten 2 tsk salt 3 1/2 msk ljus sirap 2 1/2 msk ättiksprit (12%) ev 1 1/2 msk potatismjöl ca 1 1/2 kg rimmat fläsk i skivor Lägg till i inköpslistan
Koka bönorna i vatten tillsammans med späckad lök. Det är viktigt att bönorna hinner mjukna ordentligt i vatten för att kunna kokas försiktigt och fortfarande vara hela
Späd på med mer vatten om det behövs och rör om. Smaksätt med sirap, ättika, salt och peppar. Rör ut potatismjölet med lite vatten och rör ner i grytan tills du når den konsistens du önskar
Späd med mjölk och grädde under omrörning. Knaperstek fläsket. Smaka av med salt och peppar. Smaksätt eventuellt löksåsen med lite av det smälta fettet från stekningen
Brunabönormedstekt rimmat fläsk är en riktig favorit. Eftersom ärtsoppan blev så fantastiskt lyckad i Crock-Poten så tänkte jag att det måste väl funka lika bra medbrunabönor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.