Idag kör vi sjukstuga här – inte för ett barn utan för TRE. Filip är än så länge bara lite snuvig, men de två stora har ordentliga förkylningar toppat med feber… Puh
Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Egentligen är jag inte något stort fan av ärtsoppa, men jag måste säga att denna blev riktigt god
Det här är verkligen en klassiker och det är hur gott som helst. Ingredienser. 4 port. 400 gr kalvfärs, om man inte har råd med kalvfärs kan man fuska med mager fläskfärs 2 dl vispgrädde 4 st äggulor 1 tsk salt 1 krm peppar Arbeta in grädden, lite i taget, i färsen
Det här gjorde Maria förra veckan och det blev väldigt gott. Synd nog glömde vi ta kort på maten, det beror på att vår kamera är glapp och bråkar med oss när vi ska fota
Ugnsform ca 20*30 cm. Strimla bacon och purjolök,stek så att purjon blir mjuk. Förväll broccolin 5 min. Lägg broccolin i botten på formen och fyll på med bacon och purjolök
juice (bra till sötsur sås) Rårörda lingon (mustig, fyllig, ett säkert kort till husmanskost) Honung (söt) Senap (sälta och fyllighet av ättikan) Harissa el
Kålpudding är absolut topp bland våra klassiska husmansrätter. Husmanskost. Förr använde man ju ofta ris eller överblivna kokta potatisar i sin kålpudding, nedan kan du läsa hur jag gör min
Förra helgen fick Maria för sig att göra hemlagad ärtsoppa från början. Det är inget man gör särskilt ofta när det finns färdig ärtsoppa med fläsk som är god
Jag vet inte var namnet kommer ifrån, kanske åt man mycket stek på slotten runt om i Sverige. Hur som helst det låter ju fint och som söndagsmiddag är det perfekt
Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Enkelt och gott. Ca 4 port. 1 hel kyckling (ca 1 kg)Ca 1 1/2 liter vatten1 morot1/2 purjolök1 gul lök1 bit rotselleri (100 g)2 lagerblad3 persiljestjälkar5 vitpepparkornCurrysås
Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Enkelt att göra och gott. Min dotter tyckte även att det blev väldigt goda, så extra bra att det blev många, bara att frysa in och plocka fram till henne vid tillfälle