12.5 dl
fullkornsris 2 st tonfisk eller olja 1.5 dl dill 1 st rödlök 4 st hårdkokta ägg Kall sås: 2 dl gräddfil 0.5 dl ketchup 2 msk lättmajonnäs salt och pepparKoka riset enligt förpackningens anvisning och låt det kallna.
1 Smula
tonfisken och hacka dillen. Blanda tonfisk och dill med ris. Skiva rödlöken fint och strö över salladen. Skala och dela
1 äggen
i klyftor och lägg dem runtom.
1 Blanda
gräddfilen med ketchup och majonnäs. Salta och peppra såsen efter smak.
Innan jag blev förkyld hann jag dock avnjuta en härlig alla hjärtans dag med mycket smarrig mat. Fryst cheesecake som jag dekorerade med hallon, hallonsås och hackad vit choklad
Blanda med hackat ägg, majonnäs, lök, kaviar och dill. Smaka av med salt och peppar. Tryck ut små rundlar ur brödet med hjälp av ett snapsglas eller liten kopp
Detta är dock den jag kallar den klassiskamed lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar. Jag har många recept på kalops, både norrländsk och skånsk variant och nån med lite annan twist
Ingredienser Portioner. 4 1/2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 1/2 dl bostongurka 1/2 dl chilisås salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kanske är jag inte så mycket för julen men när det kommer till att prova på att tillverka de klassiska maträtterna som följt med oss i generationer tänds ändå en liten stjärna på himlen fylld med hopp och andra lovord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.