Klassisk potatissufflé
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 12 msk matfett
  • 11 dl grädde
  • 13 äggulor
  • 10,5 msk salt
  • 13 äggvitor
  • 12-3 krm malen muskotnöt
  • 1 vitpeppar
  • 1 matfett, till formen
  • 1800 g potatis 2 msk matfett 1 dl grädde 3 äggulor 0,5 msk salt 3 äggvitor 2-3 krm malen muskotnöt vitpeppar matfett, till formenSätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnssäker form med raka kanter. Skala och koka potatis. Pressa potatisen. Tillsätt matfettet, använd elvisp eller potatisstöt för att blanda. Rör ner grädde, äggulor och salt. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt i moset. Smaksätt gärna moset med riven muskot och vitpeppar. Häll smeten i den smorda formen. Grädda sufflén ca 45-50 minuter. Serveras till kött- eller fiskrätter. Potatissufflén kan även serveras som en ensamrätt med skirat smör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.