Jag hittade en kladdkakamed lemon curd och vitchoklad och insåg att jag hade allt hemma om jag halverade receptet så jag tog en mindre form och gjorde enligt receptet
Eftersom jag fullkomligt älskar kladdkaka testade jag att göra en medvitchoklad. Jag serverade den med grädde, jordgubbar och hallon och det blev en perfekt kombo, sååå gott
Smula ihop alla ingredienser till smuldegen med fingrarna. Rör tills chokladen smält. Toppa kakan med färska hallon och servera med fluffigt vispad grädde
)Mitt andra bidrag till Kladdkake-SM var alltså denna "Kladdkakamedvitchoklad och chokladmaräng". Finalen vann jag med "Kladdkakamed kanel- och kardemummafudge"
Vinbärssäsongen är här och jag har några recept att tipsa er om och först ut är denna kladdkakamed sötman från vitchoklad och syrligheten från dom röd vinbären
Servera gärna med grädde och färska hallon. Hacka chokladen och smält i mikro eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakan och strö över nötterna, låt stelna
lite vitchoklad kan ju aldrig skada så det fick vara med det också. 2 ägg3 dl strösocker1,5 dl vetemjöl150 g smält smör1 msk vaniljsocker4 msk kakao100 g vitchoklad2 tsk malen kanel1 pkt frusna björnbärblanda ihop alla ingredienser utom björnbär och vitchoklad till en smet
När smöret är smält kan du bryta i den mörka chokladen i bitar och långsamt låta den smälta med. Tryck ner delar av pepparkaksdegen lite här och var i smeten, det blir godast med myyycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.