1 Receptet
gäller för 12 bitar 150 g Arla® Svenskt Smör 3 ägg 3 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 dl kakao ½ msk vaniljsocker 2 krm saltGör så här Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 17 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.
Lite högre och lite luftigare än vanlig kladdkaka, men otroligt kladdig, len och god. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten Pudra gärna lite florsocker över kakan
I år blev det vad som visade sig vara världens godaste och kladdigastekladdkaka. Där finns även massor av andra varianter på kladdkaka som jag vill testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.