Skär upp det möra rosa köttet, lägg upp allt på en talrik och njuuut. 4-6 port. Kvällens uppdrag i Sveriges Mästerkock var att man skulle komponera och laga en middag till den person som står en allra närmst och det var precis det jag gjorde förra onsdagen
Så för att fira det underbara sommarvädret tänkte jag bjuda på ett riktigt somrigt och törstsläckande drinkrecept - en liten kreation som jag har döpt till Rosa Elefant, även om Pink Passion Lemonade också vore passande
Ramlade över det här receptet, låter både gott och festligt med den rosa färgen. Sitter och googlar efter tips på vad jag kan bjuda på som dessert till nyår
-)Ingredienser. Blanda i polkagrisarna och färga marängsmeten rosa. 25 dl strösocker100gram krossade polkagrisar , (tog ungefär 1,5 dl okrossade)Rosa hushållsfärg, pastafärgGör så härSätt ugnen på 130 grader. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten
Jag gjorde kebab och till den gjorde en kebabsås med fanta i. ½- 1 tsk salt. ½- 1 tsk salt. Kebabköttet gjorde jag av blandfärs och recept hittar du här
Bakade en rosa bärdröm till helgens firande. Färga ev rosa. ca 10-12 bitar/ en form på ca 20 cm i diameter. 1-2 dl blåbär. 1-2 dl hallon. Låt sedan stelna i kyl i ca 1-2 timmar. 1-2 dl blåbär. 1-2 dl hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.