Ett perfekt tillbehör till kött, fisk, korv eller bara som den är till grillade grönsaker. På bilden nedan i sällskap av lammkorv och kalkonkorv och grillade grönsaker
Grillad spetskål med purjopesto och jordnötter Ingredienser 1 stor och fast spetskål ½ dl kallpressad olivolja örtkryddor eller torkade blommor, till exempel blåklint 1 handfull saltade jordnötter till dekoration havssalt och nymald svartpeppar Purjopesto 1 purjolök (bara det gröna) ½ dl kallpressad olivolja saften från 1 citron ½ dl färskriven parmesan 1 dl saltade jordnötter havssalt och nymald svartpeppar Gör så här Skär bort stocken på spetskålen, ta bort de yttersta bladen och skär resten i fyra klyftor med vass kniv. Mette Løvbom 1 stor och. 1 handfull saltade jordnötter. 1 purjolök. 1 citron. 1 dl saltade jordnötter
Del upp laxen i mindre bitar och lägg ut dem uppe på salladen. IngredienserEn bit färsk lax, som grillas2 skivor chèvreHallonbalsamico (den sorten som är lite segare, mer som en sirap)Vinegrette på oliolja, balsamvinäger, vitlök, salt och pepparBlandad grön sallad efter tycke och smakKanderade pecannötter (hetta upp en stekpanna, lägg i nötter och lite socker och vatten, låt smälta ihop, ta upp och fördela ut på bakplåtspapper, låt svalna)1 granatäpple Jag tycker det är trevligt att servera den här rätten på ett stort fat. 1 granatäpple J
Saften från den grillade citronen är verkligen pricken över i. Grillat Jokkmokksfläsk med spetskål, citron och pepparrotJag gillar att flytta ut den svenska husmanskosten på grillen
Lägg spetskål, fläsk och citron på grillen. Dela spetskålen i 6 klyftor, låt roten vara kvar. 1. 1. Salta och ringla över rapsolja, låt marinera i 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.