Lägg det kokta riset i en ugnsform, täck med såsen, men spara lite. I denna rätten är det en del hackande och strimlande, men det blir verkligen en jättegod sås med tomaterna och alla de andra goda grönsaker
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Det som är unikt med recepten i just den här boken är bland annat att huvudrätterna i många fall är vegetariska eller veganska med tips om hur man lägger till eller byter ut om man vill ha kött och kyckling oftare
Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
Hacka den färska koriandern och blanda medrisetoch servera med limeklyftor. Börja med att skära av toppen på vitlökshuvudet och ställa in den i mitten av ugnen
Ta ut riset från kylen och låt det bli rumstempererat medan du förbereder resten av ingredienserna. Rör runt äggen några sekunder (lite som äggröra) blanda sedan in risetmed äggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.