Tillsätt senap, soja och citronsaft samt smaka av såsen med svartpeppar samt salt. Du kan gärna spä såsen medmed någon halv dl steksky eller köttsky på slutet (eller ta lite vatten) så att såsen blir lagom tjock
Jag har nog lite svårt att få nog av karréstekarna så här års och i samband med att plastpöjken var sugen på att laga mat tillsammans en söndag som denna så passade steken helt underbart bra
En saftig köttbit med en härligt kryddig sås är ju bara så himla gott. När det gäller såsen insåg jag att det inte fanns någon persilja hemma, vilket jag kompenserade med extra dragon och persillade ist
Vi har en del konjak i huset just nu och Peter uppmanar mig att göra av med en del, så nu har jag provat en konjakssås (snart kommer en chokladfontant med konjak också)
Putsa köttet och krydda det väl runt om med salt och peppar. Bryn köttet i en stekpanna med smör. Fräs svamp, lök och vitlök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in
Putsa köttet och krydda det väl runt om med salt och peppar. Bryn köttet i en stekpanna med smör. Fräs svamp, lök och vitlök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in
Stek spenaten i smör med salt till den mjuknat. Smaka av med salt och peppar. Ha eventuellt i med redning om den blir för lös och med vatten om den blir för trögflytande
Ett enkelt, snabbt och lättlagat storkok med härliga kryddor. Kryddmängden är lite ungefärlig, så smaka dig fram och smaka gärna av med ytterligare mängd kryddor, så får du den smaknivå som passar dig bäst
En riktig festrätt med kyckling som dessutom är mycket enkel att göra. Den mustiga såsen görs på grädde och crème fraîche, smaksatt med ädelost och konjak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.