Oxfilé med konjakssås
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 bitar oxfilé à ca 140 gram styck
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • Hasselbackspotatis: 900 gram potatis ex. fast vinterpotatis eller större delikatesspotatis som Amandine
  • 12 små skivor ost från ex. en lagrad ost som Västerbotten
  • Ugnsrostad lök: 1 knippe knipplök, minst 6 stycken knipplökar eller annan liten lök, gul lök eller rödlök
  • 1 msk olivolja
  • Konjakssås: 2 msk hackad schalottenlök (0,5 lök)
  • 2 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,5 dl konjak
  • 2 dl grädde
  • 1 dl steksky
  • 0,5 tärning kalvbuljong
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 1 msk ljus japansk soja ex. Kikkoman eller några droppar kinesisk soja
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Grönsallad: 0,5 huvud isbergssallad eller en påse valfri grönsallad
  • 10 rädisor

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.