Hacka frukterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och yoghurten. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i cirka 45 minuter
Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
Det som jag tycker är bra med recepten i tidningen baka är att de även skriver ut det ungefärliga måttet i deciliter, även fast receptet i grunden är skrivet i gram
Det här brödet är jättegott och superenkelt att göra. Rör ihop alla torra ingredienser och när du vill baka brödet blandar du ner sirapen och filmjölken
Det har blivit en hel del experimenterande med nya brödrecept här i Alanya i vinter. Mörkt mandelbröd. Med en hög nivå på träningen blir det utrymme för en macka till kaffet då och då
Ställ brödet på ett ugnsgaller med duk en stund med en handuk över en stund och svalna. Blanda ca 8 minuter med en elvisp med degkrokar till en slät deg. Smörg en ugnsplåt med 1 matsked smör eller margarin. När brödet jäst fördigt första gången så kör ca 8 minuter till med elvispen med degkrokarna, ta upp brödet på den smorda plåten och tryck försiktigt ut degen med handflatorna eller kavel så den täcker plåten. Ställ formen med vattnet längst ner i ugnen och plåten med brödet i mitten i 12 till 15 minuter beroende på ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.