½ dl hampaolja - kan bytas mot rapsolja, mandelolja, pumpakärnolja eller kokosolja. Det blev envariation på gammal tema, men med några ingredienser utbytta mot tidigare bakomgångar
Jag har i några bakomgångar nu hållit mig till det stenåldersinspirerade nötbrödet, men i förra veckan när det började se tomt ut i brödpåsen fick jag lust att göra ett bröd enligt mina gamla vanliga rutiner
Igår blev det brödbak igen, variation på gammalt tema om man säger så. Den här gången blev det ett riktigt mörkt, smakrikt och mustigt glutenfritt bröd som passar alla
Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd
Jag tycker visst att man ska tillåta sig att njuta - jag har aldrig förstått mig på det här med att späka sig själv - men om allting finns tillgängligt hela tiden missar man ju den där härliga känslan när längtan och förväntningarna går i uppfyllelse
Det är envariation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.