½ dl hampaolja - kan bytas mot rapsolja, mandelolja, pumpakärnolja eller kokosolja. Det blev envariation på gammal tema, men med några ingredienser utbytta mot tidigare bakomgångar
Det här glutenfria, grova formbrödet är nog det maffigaste bröd jag någonsin bakat. En macka av det här brödet till frukost är en förträfflig start på dagen och gör hela mig glad och nöjd - inklusive min mage
Än är mornarna mörka - även om solen faktiskt tittat fram emellanåt de senaste dagarna - så nog behövs det något som ger energi och piggar upp livsandarna så man kommer igång
Jag har i några bakomgångar nu hållit mig till det stenåldersinspirerade nötbrödet, men i förra veckan när det började se tomt ut i brödpåsen fick jag lust att göra ett bröd enligt mina gamla vanliga rutiner
Smörgås av mitt ljusa formbröd (som jag också bakade igår, och som kommer på bloggenenderadagen) med rökt kalkon, röda mangoldblad, tunnskivad kokt rödbeta (hyvlad med osthyveln) och gurka (ävenden hyvlad med osthyveln)
Igår blev det brödbak igen, variation på gammalt tema om man säger så. Den här gången blev det ett riktigt mörkt, smakrikt och mustigt glutenfritt bröd som passar alla
Oliv- och tomatpaj. Kanske ska slå till med ännuen kräftskiva till helgen. Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.