Hacka frukterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och yoghurten. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna
Stjälp upp bröden och låt dem svalna inlindade i handdukar i minst fyra timmar. Blanda alla sorters mjöl med salt, bikarbonat, solrosfrön, och linfrön i en bunke
Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
(Var noga med att det verkligen blir blandat ordentligt, annars kan brödet spricka i ugnen. (Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen när du mäter upp mjölet eftersom mjölet då packas och man tar för mycket
Bakade ett supergott bröd nu ikväll. ) Så himla enkelt var det med och det gillar jag. Blanda i hop allting i en bunke och häll i en form med bakplåtspapper
Mitt nya bröd fick sin mörka färg och mustighet från malda nejlikor, kardemumma och kaffe och en liten sötma från några torkade fikon och granatäppelkärnor
en skiva gott brödfikonbredbar chevrévalnötterhonungRosta skivan på bägge sidor i en varm stekpanna. Kikade på hans program Jamie Olivers jul där han ugnstorkade fikon och åt dessa serverade så här
Den bestod helt enkelt av mörktbrödmed rökt kött, torkade svarta oliver samt bacon- och ostpuffar. Vilket mörktbröd som helst duger förstås, men just nu bakar jag mitt det däringa brödet hela tiiin, som man säger här i Östergötland, inte tiden, utan tiiin
När degen inte är kletig i mitten så brödet klart. Tillsätt sedan salt, torkad frukt (fikon och russin), frön (solros och pumpa) och nötter (hasselnötter)
bakat,bröd. Skicka med e-post. Gör dubbel sats av detta bröd och tillsätt 1dl hackade torkade fikon och 1dl torkade aprikoser i den andra satsen. 1dl hackade torkade fikon
50 g jäst 5 dl vatten 2 msk olja 2 tsk salt ca 14 dl vetemjöl (varav drygt 1 dl till utbakning) 2 dl gräddfil 200 g torkad frukt (jag använde aprikoser) ca 10 st torkade fikon till topping Värm vattnet till ca 37 grader. ca 10 st torkade fikon
Smaka av med salt och peppar samt citron. Servera på mörktbröd, rostbröd eller kavring. Måste tipsa om en underbart god laxröra jag gjorde häromdagen på lax vi hade kvar sen nyår
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Våra barn har alltid uppskattat den här sortens sätt att äta, med händerna istället för med bestick, vilket säkerligen bidragit till att det har varit ganska enkel att få dem att äta lite annorlunda mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.