Kardemummapannacottamed blåbärskompott - ja, ni hör ju gott det det låter. Pannacotta är en dessert med grädde som bas och som är väldigt enkel att göra
Dekorera med färska jordgubbar. Överraskade barnen med en smoothie idag. La banan/ananas och jordgubbar. Köpte färska jordgubbar men sedan köpte jag fryst ananas och banan så att den blir kall
Den smakar som jordgubbarmed vaniljkräm… Mums. Denna smaskiga idé kom jag på, härom dagen, sittandes i bilen på väg hem – stora saftiga jordgubbsbitar i en härlig vanilj-kladdkaka
Garnera medjordgubbar. Mixa jordgubbar och socker så det blir slätt och blanda i mascarpone. Man kan frysa skapelserna innan man garnerar dem medjordgubbar men här stod de bara en timme i kylskåp
Jo man tittar i fruktkorgen och hittar nektariner, man tittar i frysen och hittar jordgubbar, man tittar i kylen och hittar smör, man tittar i skafferiet och hittar mjöl och socker och en tetra med vaniljsås, saken är klart på med ugnen och börja laga en härlig smulpaj
Smält resten av strösockret tillsammans medjordgubbarna i en kastrull och kyl jordgubbarna. Smält hälften av strösockret tillsammans med rabarbern i en kastrull och kyl rabarbern
Mapelsyrup är ju socker det med, men mycket bättre än vanligt socker i alla fall. Blanda majsstärkelse och vatten och blanda ner i den uppkokta jordgubbskompotten
I med gräddfil, smör o limeskal o juice. 12 jordgubbar. Dela de 12 jordgubbarna i hälften. Häll upp smet i 3/4 av muffinsformen o i med den andra halva jordgubben. 12 jordgubbar. Dela de 12 jordgubbarna i hälften
- Tryck ut i en pajform och stick flera hål med gaffel i botten. Servera med vaniljglass eller grädde. Fyllning3 rabarber Jordgubbar 1 dl socker- Skala rabarbern, skiva rabarnern och jordgubbarna. -Blanda runt i en skål med ca 1 dl socker. 3 rabarber Jordgubbar
Börja med att göra smuldegen. Och då passar väl en glutenfri jordgubb- & rabarberpaj toppenbra att servera till fika eller som en god efterrätt efter maten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.