Sagt och gjort, i torsdags när jag kände mig sådär väldans baksugen vevade jag ihop en busenkel och enligt killarna världsgod dessert av endast två, japp du läste rätt, två ingredienser, dumlekolor och vispgrädde
Choklad- och hallonfrestelse med marängtopp. En lite tidskrävande dessert. Hacka choklad (jag använde chokladpellets, då slipper man det) och lägg i en bunke
Hej och välkomna till min blogg. Här i bloggen skriver jag allt som händer i mitt liv och vad vi gör på dagarna, det handlar mycket om shopping,bakning, nageldesign och så klart om barnen
Jag rekommenderar att ni gör som jag gjorde om ni gillar både Nutellaoch dulche de leche. När vi skulle ha möte på jobbet förra veckan ville jag som vanligt baka något och ta med
Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Både fredag ochnutelladagen, måste ju firas, eller hur. Ta sedan bort så mycket av skalet som är möjligt, jag lägger mina i en handduk och gnuggar dem tills skalet lossnar
Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Desserten på Nyår satt som en smäck. Bred först smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden
Här hemma bestämmer jag oftast maten först och sen försöker jag anpassa desserten till middagen så gott det går, men det är kanske inte alltid det lättaste
Tiramisu är en italiensk efterrätt och Tira mi sù betyder ungefär pigga-upp-mig på italienska. Faktum är att Tiramisu var en av mina absoluta favoritdesserter innan jag blev vegan, nu måste jag bara komma på något bra sätt att skapa egna savoiardikex
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.