Ha en riktigt härlig midsommar nu hörni och passa på att äta rejält med mumsiga jordgubbar. Eftersom det är rabarbersäsong och jag länge har funderat på hur man kan göra en lite smartare rabarberpaj utan vitt socker, har jag nu experimenterat fram en smulig paj som innehåller just mandelmjöl och rabarber och är glutenfri
Vi har redan rabarber i trädgården och då är det ju tvunget att göra paj. Lägg i bär så det gott och väl täcker bottnen på formen och strö sedan över smuldegen
Denna gjorde jag glutenfri men ni kan ersätta glutenfritt mjöl till vetemjöl. Idag resulterade det i en knäckig rabarberpaj med salta jordnötter och timjan
Idag vill jag tipsa om ett enkelt, men gott recept på smulpaj ur min nya bok Naturligt glutenfritt. Jag har tidigare bloggat om besöket på Noras Bed & Breakfast här och hennes Café Dagny här
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfrittoch kan därför ätas av alla. Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken
Glutenfria himmelska pannkakor med jordgubbaroch raw vaniljsås. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Det här pajskalet är också glutenfrittoch proteinrikt. glutenfrittpajskal,. För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal
Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.