75 g smör. 1250-300 g potatis. 13 1/2 dl mjölk. 13 1/2 dl vetemjöl. 11 krm salt. 1smör till gräddning. 11 burk rom. 11 storrödlök. 11 burk gräddfil eller crèmefraicheSmältsmöretoch låt det svalna. 1Skala potatisoch riv den grovt på rivjärn. 1Vispa ihopmjölk, mjöl, bakpulver och salt till en jämnsmet. 1Rör ner potatisenoch det smältasmöret. 1Hetta upp våffeljärnet ochsmörj det väl
Forma ägg av creméfraichen, använd en matskedsom du värmer i varmvatten under kran. Ibland får man unna sig en god bit rökt lax, stenbitsrommen - det är bara att uppgradera sig till sikrom eller löjrom eller laxrom
Blanda cremefraichenmed rivet citronskaloch lite citronsaft. Lägg upp på tallrikar och på med en klick av citronfraichen, rom, rödlökochtoppamed färsk timjan
Blanda cremefraichenmed rivet citronskaloch lite citronsaft. Lägg upp på tallrikar och på med en klick av citronfraichen, rom, rödlökochtoppamed färsk dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.