Ingredienser Portioner. 4 1 kg potatis (fast sort) 4 ägg 2 msk vetemjöl 1 tsk salt smör till stekning Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Serveras med stekt bacon och lingonsylt. 4-5 kokta potatisar 2 ägg6 dl mjölk3 dl vetemjöl1 tsk salt1 krm pepparVispa samman ägg, hälften av mjölken, mjölet, salt och peppar till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och riv potatisarna på rivjärn direkt i smetenGrädda plättarna på 8
Vi åt våra potatisvåfflor med vispad crèmefraiche, kräftstjärtar ochrödlök. När man vispar crèmefraiche så blir den först lös, men var lugn den blir snart fluffig
Lägg upp på tallrikar och på med en klick av citron fraichen, rom, rödlökoch toppa med färsk dill. Blanda creme fraichenmed rivet citronskal och lite citronsaft
Servera rårakorna varma medcrèmefraichen, den finhackade löken och rommen. Créme fraiche, rom ochrödlök i kombination med potatis tycker jag är supergott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.