Nu till helgen är det säkert många som ska äta kräftor och därför måste jag passa på att dela med mig av receptet på den supergoda kantarellpizzan med getost(recept från Ica Buffe)
En lyxig pizza med höstens svampskörd. Pizzabotten får god smak med dinkel i degen. Pizzadeg. 25 g jäst. 2½ dl vatten, 37 grader3½ dl fullkornsdinkel2½ dl vetemjöl1 tsk salt2 msk olivolja
Silverstenks Kantarell Pizza. Ikväll blev det pizza i vårt lilla torp. Jag har storstädat hela dagen och kände att jag var värd en riktigt god lördagsmiddag
Smula ner jästen i en degbunke och häll på lite av vattnet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet olivoljan och i stort sätt allt mjölet
Lyckan är total när man hittar en påse med kantareller i frysen, vilket jag gjorde igår kväll. Resultatet blev en superenkel pizza på tortillabröd – vilket jag brukar använda för att minska intaget av för mycket bröd
Sätt ugnen på 250–275 grader. Dela stora svampar i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs först löken tills den är blank men inte fått färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.