När man njuter av nybakade surdegsbaugetter och förbereder sig för utflykt. Är uppe tidigt idag för att förbereda dagens tur till Tosselilla - en nöjespark i närheten av Ystad
För många år sedan fanns det under något år en tidning som hete Gott och grönt. Jag kan minnas fel, men jag har för mig att den på något vis var besläktad med Allt om Mat
För att inte tala om gästerna, som blir bjudna på godsakerna. Om du är som jag och har en nästan läskig fetisch på snören och omslagspapper så har du dessutom lite cellofan, silkespapper och band hemma, och då är du plötsligt en sån där folk börjar snegla snett på för att du liksom är sån där JOBBIGT perfekt gäst
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Tack för alla fina hälsningar på min födelsedag igår, vilken uppvaktning - inte illa. Vi börjar med förrätten och varmrätten, det som vi bestämde oss för när vi var på Ystads Japanska restaurang, Sushinu, på kvällen
Om jag skulle ändra på något så kanske jag skulle försöka justera sältan lite. 4 middagsportioner. 1. Riv morötterna med det grövre rivjärnet och hacka schalottenlöken
Framför allt är det också en rejäl dos antioxidanter via den mörka chokladen vilket passar perfekt i samband med träning då fysisk ansträgning innebär en extra belastning på immunförsvaret
Vispa samman alla ingredienserna för plättarna till en slät smet. Receptet är utan konserveringsmedel och om sylten skall förvaras under längre tid kan den frysas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.