Rör socker , vaniljsocker och rumsvarmt smör. Arbeta in mjölet till en porös kakdeg. Dela degen i 4 delar och rulla ut längder och lägg dem i rad på kortsidan av plåten, alla 4 rullarna får plats
Det senaste tillskottet blev kaneldoppade småkakor med äppelmos. . Såhär på hösten verkar det stora problemet vara hur man gör av med all frukt man får i trädgården
Bakade lite äppelmuffins i veckan, blev så mumsigt med kaneldoppade äppelbitar i, dessutom fungerar dessa muffins utmärkt att göra utan äppelbitar i, gjorde nämligen hälften utan äppelbitar och de blev lika goda ändå, perfekt om man tex vill fylla dom med lemon curd, chokladkräm, sylt eller vaniljkräm
En sallad med anka, blåbär, kaneldoppade äpplen, granatäpple & en massa annat gott. Nu är jag hemma igen efter en minitripp till Polen med mina två systrar & min mamma
Receptet är vanliga mörkakor så de går hyfsat fort att baka ihop dem. Som jag skrev i tidigare inlägg så har eftersom jag inte är någon riktig glassälskare valt att göra småkakor vilka jag smaksatt med Alternedens glass-sås som smakar rabarber och laktrits
Värm ugnen till 200°. Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt smör. Blanda ihop mjöl,vaniljsocker, bakpulver och choklad och vänd försiktigt ner i äggsmeten
Då kommer nu äntligen det utlovade marshmallowsreceptet. 2,5 msk gelatinpulver2,5 dl vatten3,75 dl strösocker2,5 dl ljus sirap0,25 tsk salt2 msk vaniljsockerkaramellfärg, evsorosolja, till formen2 dl florsocker, att rulla bitarna iBlanda hälften av vattnet med gelantinpulvret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.