med antingen rabarber- eller lemon curd smak. Konsistensen blir inte lika len och krämig som traditionell glass utan är lite isigare som sorbet, vilket dock passar underbart gott med den fräscha syrliga smaken från rabarber eller lemon curd
Jag var ute efter somriga smakeroch det här blev resultatet. Ta bort blasten från jordgubbarna och ställ dem längsmed kanten så att den bär upp nästa botten
Rabarber- och jordgubbspaj med smak av kanel och försommar, perfekt till jordgubbssäsongen. Blanda rabarber och jordgubbar med potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form
Koka upp igen tillsammans med citronen saften och sockret. Sila och kasta raberberresterna. Skär rabarberna i småbitar, koka upp tillsammans med vattnet
Denna paj blev riktigt god och jag gjorde en vaniljvisp som serverades till den. Vill man så kan man smaksätta pajen med lite kanel över rabarbern innan man lägger på smuldegen
Skär rabarbern i ½ cm tjocka bitar, dela jordgubbarna och lägg i en ugnssäker form. Finfördela ingredienserna med händerna till en grynig massa (eller använd elvisp)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.