Saffran = JulJa, så fort man använder saffran så får jag lite julkänslor. Det är därför jag tycker det är så skönt att man kan göra en saffransaioli mitt i sommaren när man får lite längtan efter jul
Pepparmint är en smak som också förknippas med julen. Här i kombination med havregryn och kokos. Idag går säkert många med lätta steg till jobbet, medvetna om att jullovet är nära
En variant av mintkyssar, fast utan kokning av brännhet sockerlag. Mint och choklad - en klassiker. Mintkakorna går bra att frysas men garnera dem inte förrän de är ordentligt tinade
Att gömma en chokladgodis i kakorna ger en rolig överraskning när man biter i dem. Jag har använt mig av mintsmakande chokladknappar, men ta det du gillar
Mm, härliga kolakaka - doftar underbart här hemma. Knappt hade bulldoften från igår lagt sig. Underbart höstväåder i dag, men man blir lycklig av att vara inne o baka oxå
Mera saffran är gott och skorporna likaså. Busenkelt och lyckas varje gång. Saffranskorpor100 g smör2 pkt saffran2 ägg1,5 dl sötmandel1,5 tsk bakpulver1,5 dl socker5 dl mjölSmält smöret i en kastrull tillsammans med saffranRör ned äggen, ett i taget Blanda mjöl, socker, bakpulver och mandlar i en bunke Blanda samman äggsmet och mjöl/nötblandning till en kladdig deg/smet Forma den, med hjälp av lite mer mjöl, till tre längder på en bakplåt (Om du bakar på glutenfritt mjöl kan du behöva ytterligare lite mjöl, de flyter ut)Grädda längderna i mitt i ugnen i 25 minuter i 175 grader Ta ut längderna och sänk ugnen till 125 grader Skär omedelbart längderna i bitar på diagonalen
Bakade lite mer utav mina absoluta favoritkakor drömmar i helgen, testade ett nytt recept med lime och mint, himla gott, näst på tur att testas är mandeldrömmar
Dessa goda småkakor gjorde jag för ett tag sedan med min ena son. Det är verkligen praktiskt att ha en sexåring till hands, speciellt när man ska göra de små hålen i kakornas mitt