Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut på det sätt du vill ha bullarna. Jag gör olika men om det ska gå fort kavlar jag ut hela degen till en rektangel som är mer än dubbelt så lång som bred, smetar på fyllningen och rullar tätt tätt till en "rulltårta"
Pensla med ägg och strö pärlsocker på bullarna. Smält margarinet, häll i mjölken/grädden. Blandningen ska vara ca 37 gader vid vanlig jäst, ca 40 grader vid torrjäst
Receptet ger cirka. Lägg bullarna i formar på en plåt. Kanelbullar. baka ut på valfritt sätt, som släta bullar, längder eller snurror och lägg på plåt klädd med bakplåtspapper
Ingredienser – Fyllning. Bred på hälften av fyllningen. Lägg varje bulle i bullform på plåt. Antingen rullar du ihop till en rulle och sedan skär bullar ca 1 cm eller så delar du degen på mitten och skär tunna remsor som du tvinnar och snurrar ihop till ett nystan. Pensla med uppvispat ägg (som är vispat med 1 msk vatten för att lättare pensla) och lägg på pärlsocker eller vad du föredrar
Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen och bred på det i ett jämn lager på rektangeln. Lägg bullarna på plåtar täckta med bakplåtspapper, med ordentligt med mellanrum mellan dem
Se till så att det blir smet över för att lägga ovanpå fyllningen. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag älskar kanelbullar, och kommer aldrig sluta äta riktiga kanelbullar heller för det bara är så underbart gott och mysigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.