Kött

Kött

Stora köttbullar i kantarellsås

Stora köttbullar i kantarellsås

1Blanda sedan köttfärs med övriga ingredienser. 1Forma stora köttbullar och lägg dem på oljade tallrikar. 1Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar
Kalvgryta med kantareller

Kalvgryta med kantareller

Häll på kokande vatten så att det täcker köttet. Koka upp och sjud 1 timme och 20 minuter, eller tills köttet är nästan mört. Vänd ner grönsaker och svamp i grytan, blanda i grädden och koka grytan ytterligare cirka 25 minuter, eller tills köttet är mört och lök och morötter är mjuka
Boeuf bourguignon med potatismos

Boeuf bourguignon med potatismos

Ingredienser Portioner. 6 1 kg högrev i bit 200 g rökt sidfläsk 2 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 3 morötter (à ca 70 g) 1 1/2 msk tomatpuré 4 msk smör 1 1/2 dl vatten 2 msk vetemjöl 5 dl rödvin 2 msk konc kalvfond 1 msk soja 2 timjankvistar eller torkad timjan (2 kvistar motsvarar 1/2 tsk torkad) 3 lagerblad salt svartpeppar Potatismos 1 kg potatis 1 riven vitlöksklyfta 25 g smör 1 dl vispgrädde 2 dl mjölk (3%) 1 tsk finrivet citronskal Svampfräs 250 g steklökar (gärna röda) 400 g färska champinjoner 2 msk smör Lägg till i inköpslistan
Fläskfilé provencale

Fläskfilé provencale

600-800 g fläskfilé (1 stor eller 2 mindre) 10-12 champinjoner (stora) 3 klyftor vitlök 0,5 kruka persilja 4 dl vispgrädde 0,5 tsk kinesisk soja 1,5-2 msk dijonsenap smör, till stekning
Helstekt fläskytterfilé med gremolata och italiensk potatissallad

Helstekt fläskytterfilé med gremolata och italiensk potatissallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fläskytterfilé 600 gram fläskytterfilé 0 salt 0 svartpeppar 1 tsk torkad timjan 1 msk olivolja 1 msk Mat & Bak smör Potatissallad 1 kg delikatesspotatis 125 gram körsbärstomater 1 krm salt 1 krm svartpeppar 0,5 msk olivolja 1 st rödlök(ar) 0,5 kruka(or) persilja 0,5 st citron(er) 75 gram grana padano 1 msk olivolja 0 salt 0 svartpeppar 65 gram ruccola Gremolata 0,5 kruka(or) basilika 0,5 kruka(or) mynta 0,5 kruka(or) persilja 1 klyfta(or) vitlök 0,5 st citron(er) 3 msk olivolja 1 tsk chiliflakes 1 krm salt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Örtbrässrad kalvhögrev

Örtbrässrad kalvhögrev

1 kg högrev (kalv) salt svartpeppar lagerblad torkad timjan rosmarin 1 gul lök 0,5 vitlök 3 dl vitt vin 1 grönsaksbuljongtärning 3 dl vatten 4-6 tomater 1 msk honung 1 knippe gräslök 1 citron 2 schalottenlökar 1 knippe gräslök 2 msk olivolja 1 kg färskpotatis 1 knippe grön sparris 1 knippe persilja 1 knippe färsk körvel maizenaredning smör 50 g parmesanost
Grekisk delikatesspanna

Grekisk delikatesspanna

Ingredienser 1,8 kg potatis(ar) 1 st röd paprika , i strimlor 1 st gul paprika , i strimlor 3 st tomat(er) , skivade 1 burk(ar) fetaost , i kuber 1 st gul lök(ar) , i strimlor 2 st fläskfilé(er) , ca 1 kg Marinad till fläskfilén 3 klyfta(or) vitlök(ar) , 3-4 klyftor, pressade 1 dl olivolja , 1-1