1Blanda sedan köttfärs med övriga ingredienser. 1Forma stora köttbullar och lägg dem på oljade tallrikar. 1Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar
Häll på kokande vatten så att det täcker köttet. Koka upp och sjud 1 timme och 20 minuter, eller tills köttet är nästan mört. Vänd ner grönsaker och svamp i grytan, blanda i grädden och koka grytan ytterligare cirka 25 minuter, eller tills köttet är mört och lök och morötter är mjuka
Oxfilé4 bitar oxfilé (fina från mittbiten, 4-5 cm höga à ca 200 g) färsk timjan 1 klyfta vitlök 1 msk rapsolja 1 msk smör salt malen svartpeppar, nymalen
Ingredienser 1,8 kg potatis(ar) 1 st röd paprika , i strimlor 1 st gul paprika , i strimlor 3 st tomat(er) , skivade 1 burk(ar) fetaost , i kuber 1 st gul lök(ar) , i strimlor 2 st fläskfilé(er) , ca 1 kg Marinad till fläskfilén 3 klyfta(or) vitlök(ar) , 3-4 klyftor, pressade 1 dl olivolja , 1-1