Mjuka Kakor Med Frukt

Mjuka Kakor Med Frukt

Roys rabarberkaka med toscatäcke

Roys rabarberkaka med toscatäcke

Mandelkaka150 g smör 60 g vetemjöl [1 dl] 60 g mandelmjöl [1 1/2 dl] 180 g florsocker [3 dl] 150 g äggvita [5 ägg] 10 g vaniljsocker [1 msk] 2 g salt [1/2 tsk] 3-4 stjälkar rabarber malen kardemumma rörsocker
Blåbärsrutor med vaniljkräm och smul

Blåbärsrutor med vaniljkräm och smul

250 g smör, rumstempererat 5 dl vetemjöl 2 dl strösocker (till degen) 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 2 dl vaniljkvarg 2,5 dl crème fraîche 2 ägg 1,5 dl strösocker (till fyllningen) 1 citron, rivet skal 1 krm vaniljpulver 150 g frysta blåbär florsocker, att pudra över
Galette med äpple och mandelkräm

Galette med äpple och mandelkräm

Ingredienser Portioner. 8-10 Mördeg 200 g rumsvarmt smör 2 dl florsocker 4 dl vetemjöl 2 dl mandelmjöl 1 krm bakpulver 1 ägg Mandelkräm 100 g mandelmassa 50 g rumsvarmt smör 1 ägg 1/2 msk vaniljsocker 1/2 tsk grovmalen kardemumma Garnering 3 - 4 röda äpplen 1 äggula 1/2 dl mandelspån Lägg till i inköpslistan
Jordgubbskaka

Jordgubbskaka

Servera kakan ljummen med grädde eller glass. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter med baksidan av en sked
Kolarutor med blåbär

Kolarutor med blåbär

Skurna Kakor. Här kommer ett recept till med blåbär, måste ju använda alla mina bär. Man kan äta dessa som dom är eller med en klick grädde eller glass