Köttfärsgratäng
tommyn-5
tommyn-5

Köttfärsgratäng

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Av Köket.se
  • En smidig allt-i-ett-rätt. Vill du förbereda den, gör den klar och låt den vänta i kylen tills den ska gräddas. Variera med lammfärs och rosmarin.
  • Du behöver
  • 12  potatisar
  • 1  stor purjolök, strimlad
  • 600  g  köttfärs
  • salt och svartpeppar
  • 0,5  buljongtärning
  • 1  krm  4-kryddor
  • 3  dl  mellangrädde
  • 2  tsk  ljus dijonsenap
  • ströbröd
  • smör att steka i
  • Gör så här
  • Värm ugnen till 225°. Skala och råriv potatisen. Lägg rivet i kallt vatten 5 minuter och låt det sedan rinna av i en sil.
  • Strimla purjon och fräs med matfett i en panna. Fräs därefter potatisen i omgångar och salta.
  • Lägg ett lager potatis i botten av lättsmord ugnsform. Blanda färsen med salt, svartpeppar, smulad buljong och 4-kryddor. Varva potatis, färs och purjo i formen med potatis överst. Blanda grädde och senap och slå över. Sikta ströbröd över och grädda klart mitt i ugnen 45-50 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.