Köttfärssås är en rätt som är snabb att laga till och den är god också. Eller gör två satser köttfärssås och frys ner hälften för att bli nästa veckas köttfärsrätt
Bryn köttfärsen i lite smör i stekpannan, krydda med salt och peppar. Varva potatisen med köttfärsen och purjolök skuren i bitar i en smord ugnsfast form, salta lite på potatisen
Men den här köttfärslimpan var i alla fall magiskt god. Toppa köttfärslimpan med persilja och servera med gräddsås, nykokt potatis, grönsaker och rårörda lingon
Medan rotfrukterna kokar, hackar du löken och bryner tillsammans med köttfärsen. ca 500 g köttfärs. Skala potatis och morötter, skär potatisen i mindre bitar (som halva hönsägg ungefär) och slanta morötterna
Köttfärslimpa. Blanda ihop med ägg, ströbröd, creme fraiche, kryddor och köttfärs. Köttfärslimpa. Blötlägg lergrytan i 10 minuter och forma sedan köttfärsen till en avlång limpa i botten av den
Skala morötter och potatis och skiva i cm-tjocka skivor. Skala löken och skär i bitar. Vitlöken pressas. Ev kan man börja med att bryna färsen om man vill men det är inte nödvändigt
Bryn köttfärsen i en gryta. Skala och hacka löken och fräs den med köttfärsen. köttfärs. 1. 2. 3. Skala potatisarna och dela i små bitar, lägg i dem i grytan och slå på vattnet med buljongtärningen
Här kommer en rätt som är en typisk rätt för vår familj som är typisk typisk min… ”mammas köttfärsgryta” likaväl som familjefadern har sin ”vardagsgryta”
300 g köttfärs. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör