Jag fick en hel del uträttat och både smått och gott fick följa med hem. Nu tänkte jag bjuda på ett kycklingrecept med smarrig fyllning som jag lagade ikväll
Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Gör såhärTa av stammen från champinjonerna och mixa dem tillsammans med de övriga ingredienserna. Fyll champinjonerna med smörblandningen och toppa med ost
Göteborgsdiset trycker mot fönstrets glas och den mjälla röken från husens kakelugnsskorsstenar stiger långsamt med ett värmande intryck mot den grå och kalla skyn
Häromdagen åt vi grekiska köttfärsbiffar som jag fyllt med fetaost och solmogen tomat. Där man till ochmed har olika semesterperioder mamman och pappan för att ge barnen astronomiskt långa sommarlov till priset av att föräldrarna inte får något, eller får väldigt lite tillsamman
Blanda i den rivna osten och krydda med resten. Då får man experimentera lite med det som finns. Smält smöret, smula i fetaosten och rör om så det bara är lite småklumpar kvar
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Tryck till lite lätt i mitten längs med alltihop och lägg i fyllningen. rejät med persilja. Som när man längtar något riktigt mycket och det blir så lyckat
Det fina med cirkelträning är att man jobbar mycket med kroppen och jag har ju både en crosstrainer, pressbänk och vikter så idag körde jag mitt pass hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.