400 g
lövbiff, 200 g philadelphiaost, 100 g rökt eller kokt skinka, 10 färska basilikablad eller frysta franska örter, 1 vitlöksklyfta, 2 dl grädde, 1 dl vatten, 2 msk vitlöksost, Smör till stekning, Salt, Peppar
En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Köttet är platt fyllningen påbörjad medskinka, mozzarella och (tyvärr) torkad basilika. Men om du skär med kniv igenom filén på längsen utifrån och in så kan det gå
Jag fick en hel del uträttat och både smått och gott fick följa med hem. Nu tänkte jag bjuda på ett kycklingrecept med smarrig fyllning som jag lagade ikväll
Rulla runt en-två skivor parmaskinka/bacon/kotlettbacon runt varje kycklingfilé. Så idag blev det fylld kycklingfilé med smak av basilika ochvitlök, en sås gjord på skyn och klyftpotatis med morötter
Pensla rikligt med uppvispat ägg så kanterna limmas ihop. Strimla skinkan fint. Vik försiktigt ihop degen, först från kortsidorna sedan uppifrån och nedifrån så det blir ett avlångt paket
Gör såhärTa av stammen från champinjonerna och mixa dem tillsammans med de övriga ingredienserna. Fyll champinjonerna med smörblandningen och toppa med ost
Min man hade lagat fyllda parmesanpanerade schnitzlar med ost ochskinka. Sedan blev det gymmet, jag hade med mig min minsta som tycker det är så kul att följa med mig dit, det är hon som är fotografen
Vitlöken krossades med full kraft mellan skärbrädan och knivbladet innan den hackades grovt. Göteborgsdiset trycker mot fönstrets glas och den mjälla röken från husens kakelugnsskorsstenar stiger långsamt med ett värmande intryck mot den grå och kalla skyn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.