Färskostmedörterochvitlök. Till ochmed att fotograferaoch styla den. Och så till sist över till dagens supergoda, supersomrigaoch superenkla recept – en färskostsom du svänger ihop på mindre än fem minuter
Vitkålsgratängmed smak av vitlök & örtertoppatmedost. Fräs de strimlade vitkålen, skivade löken och pressade vitlöken i en rejäl klick med smör i en stekpanna
Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar. Servera gärna med en rejäl grönsallad. Blanda ⅔ av osten i köttfärs- och vitkålsröran och häll i formen
Lägg i löken, vitlökenoch vitkålen och låt de fräsa med en stund. Peppra lite medgrovmalen svartpeppar Rör omoch låt allt puttra tills det att vitkålen börjar mjukna
Häll över grädde ochfärskosten. Bryn köttfärsenoch ha i lök, vitlök, paprika, kryddor, tamarisoja, sambal, tomatpuréoch röd pestooch fräs ihop i några minuter
Idag gjorde jag därför en stor gratäng medköttfärsoch vitkål. Min frys brukar alltid innehålla lite "nödmat" som jag kan ta med till jobbet då det inte finns något nylagat i kylen
Nyskördad vitkål, kryddig köttfärs, lagrad ost, len grädde, mjukostmedörteroch rött rött vin. Stek sedan köttfärsen, och när den har fått fin färg blandar du kål och kött
Eller varför inte ta med en burk när du är bortbjuden, i stället för en blomma. Inlagda vitlöksklyftor är gott både till tapas, buffén och till grillat
Detta är inget recept med exakta mått, utan ta så mycket vitkål ochköttfärssom du anser blir lagom för dig och din familj och anpassa sedan de övriga ingredienserna efter det
Som tur är är sambon ledig i mellandagarna så han har tid att fixa med detta. När kycklingen är klar tillsätter du Milda vitlök & örter, grädden ochsoja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.