Vitkålsgratäng med köttfärs
catrineyngbro
catrineyngbro

Vitkålsgratäng med köttfärs

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Min vitkålsgratäng är ett av mina absolut mest sökta recept. Den är verkligen så supergod och passar till det mesta. Jag brukar så gott som alltid göra den som ett alternativ till potatisgratäng när vi grillar. Testa det om ni inte redan gjort det. Jag har ändrat lite i receptet, lagt till och dragit ifrån och nu senast gjorde jag en vitkål- och köttfärsgratäng. Det är ju så fiffigt med allt i ett liksom. Gratängen fick full pott här hemma och alla åt med god aptit, liten som stor. Självklart delar jag receptet med er :)
  • Vitkåls- och köttfärsgratäng
  • 600 gr nötfärs
  • 2 liter strimlad vitkål
  • 1 gul lök
  • några vitlöksklyftor
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 200 gram riven ost
  • salt, peppar och chiliflakes

Beskrivning

    Bryn färsen, krydda på önskat sätt, ställ åt sidan.

    Strimla ner kålen och hacka både gul och vit lök.

    Bryn kålen och löken lätt så de vattnar av sig och blir mjuka.

    Krydda med salt, peppar och chiliflakes.

    Blanda ner köttfärsen i kålblandningen, häll över grädden och låt sjuda ihop ett par minuter.
    Häll över kål- och köttfärsblandningen i en ugnssäker form och lägg på osten.

    Grädda mitt i ugnen, 20-25 minuter på 225 grader.

    Gratängen ska bubbla upp och få fin färg – sen är den färdig att avnjutas!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.