En klassiker hemma när jag växte upp var mammas egenkomponerade köttfärslåda med ris och curry. Bryn purjolök tillsammans med köttfärsen och pressa i vitlöken
Köttfärspytt är som pytt i panna fast godare. Man choppar upp lite potatis och sin favoritkorv, lite lök och, eftersom det här är köttfärsbloggen, bryner lite köttfärs
Fräs köttfärsen och i med tacokryddan och lite vatten enligt anvisningar. Fördela köttfärs ovanpå. Köttfärsen måste vara rykandes het, annars blir tårtan inte genomvarm
Lägg i köttfärsen i pajformen och därefter creme fraicheröran. Idag ställdes grillen åt sidan, regn-sol-regn-sol om vartannat… Valet blev istället denna goda och enkla tacopaj, där pajdegen inte behöver förgräddas
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna route) 1 gul lök ca 500 g blandfärs 1/2 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk rosmarin 500 g krossade tomater 2 1/2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 dl chilisås (eller ketchup) salt peppar 150 g riven ost 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen