Lägg ner rödlöken och köttet och stek dem ca 2-3 minuter. Tillsätt bambuskottet, ostronsåsen, sojasåsen, svartsojan, sockret och vattnet och stek dem ca 2 minuter
Det här med att steka kött är inte alltid helt enkelt. Det är dock så att kan man principerna så är det inte jättekomplicerat, det brukar vara enkelt att få ett bra resultat varje gång om man bara följer några enkla principer
En variant på biff med lök, fast utan biff och med fläsk istället. ) Enkelt att göra och riktigt gott. Mättande blir det i och med allt smör som är i… kan man bli smörberoende
1) Sätt ugnen på 100 grader. 2) Rör ihop alla ingredienser noga så att alla kryddor blandas. 3) Baka ihop till en jämn rulle något mindre än köttfärslimpa, utan håligheter
I dag har det varit en perfekt dag då jag har hunnit lite smått o gott. Jag har vilat i soffan o sett skidåkning och alpint på tv, jag har förberett morgondagens festmiddag, jobbat lite och röjt lite i ett förråd, jag har haft trevligt spontan-fika-besök och jag har hunnit ta bort lite tomtar
Skiva köttet tunt med en vass kniv. Värm upp oljan och curry i en kastrull. Häll i kokosmjölken, vattnet, buljongtärningen och lägg köttet i kastrullen
Bryn köttet (t ex putsade fileer) runt i smör och lägg över dem i en långpanna. Vi gjorde även köttfärsbiffar och till dem god fetaostkräm av creme fraiche och smulad fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.