12 msk panangcurry. 12 st kokosmjölk(400ml)Skär bort fett från köttet och skär i tunna bitar (2x4 cm). 1Marinera köttetmed 1 msk fisksås i 15 minuter. 1Tillsätt marinerat kött och låt sjuda i 20 minuter på låg värme. 1Ställ en annan stekpanna på medium värme. 1Tillsätt 2 msk curry och blanda ihop med kokosmjölken. 1Ta köttet från den första stekpanna och lägg i curryblandningen och blanda väl. 1Servera med ris och vanlig sallad
Servera med ris. Lägg i den tillsammans med broccolin och morötterna och sjud i ca 5 min tills torsken inte är genomskinlig längre. 1 rågad msk currypastaPanang
Servera med ris. Lägg i den tillsammans med broccolin och morötterna och sjud i ca 5 min tills torsken inte är genomskinlig längre. 1 rågad msk currypastaPanang. 4 tsk olja 1 stor röd lök, hackad 2 citrongrässtjälkar, hackade 1 rågad msk currypastaPanang 400 ml (1 burk) kokosmjölk 1 pkt Alaskan Pollock eller torsk 1/2 färskt broccolihuvud 2 morötter skurna i stavar 4 tsk fisksås 4 tsk limesaft 2 tsk farinsocker 1 1/4 dl hackade jordnötter 1 näve(
Men av det jag hittade idag blev det en riktigt god och smakrik kycklinggryta medPanangcurry. Häll rikligt med olja i en wok eller stekpanna och klicka i currypastan
Skär kycklingen i bitar och stek den i en wokpanna med olja och röd currypasta. Smaka av med ev. Jag hittade ingen ren Panangcurrypasta som jag önskat, men den här varianten blev helt ok
Serveras med kokt potatis eller ris gärna med en sallad. Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.